19 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 14 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Бібліотечне перехрестя – презентація бібліотечних ресурсів і послуг

02.12.2014 р.

img 0712

Досвід – найкращий учитель
(латинське прислів’я)

20 листопада 2014 року у бібліотеці Житомирського національного агроекологічного університету відбулася XV міжрегіональна науково-практична конференція «Традиційні та нові послуги сучасної бібліотеки», у роботі якої взяли участь представники провідних аграрних бібліотек Житомирської та Рівненської областей.

З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся в. о. ректора університету, проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку, д. е. н. Скидан Олег Васильович, зосередивши увагу присутніх на інноваційній сфері діяльності бібліотеки у підготовці конкурентоспроможних фахівців. Продовжуючи тему актуальності інноваційного розвитку вузівських книгозбірень, директор бібліотеки Ігнатюк Марина Вікторівна доповіла про можливості наукометричного інструментарію в Google Scholar для аграрної науки України.

Поважними учасниками конференції стали представники провідних бібліотек міста: директор бібліотеки Житомирського державного технологічного університету Могиленко Ольга Миколаївна, заступник директора з наукової роботи Житомирської обласної бібліотеки для дітей Мозгова Лариса Анатоліївна і заступник директора бібліотеки Житомирського державного університету імені Івана Франка Громницька Наталя Костянтинівна, які поділилися досвідом впровадження нових нетрадиційних послуг у практику роботи своїх бібліотек.

Усі присутні відзначили творчий підхід у підготовці доповіді головного бібліографа сектора бібліографії Житомирської обласної бібліотеки для дітей Журавської Наталії Анатоліївни, яка у своїй презентації поєднала бібліотечну справу, менеджмент і піар-компанію. Інноваційний підхід у роботі відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотеки аграрного ВНЗ продемонстрував фахівець ІІ категорії Бугайов Вадим Сергійович на прикладі розробленого відеоуроку «Як замовити книгу через сайт бібліотеки».

Робота конференції для представників сільськогосподарських бібліотек Житомирської та Рівненської областей продовжилася на секційних засіданнях, у рамках яких обговорювалися такі питання: використання нових інтерактивних форм роботи зі студентами; тематичні вебінари як приклад нетрадиційної послуги для користувачів; правові аспекти надання бібліотеками послуг з електронної доставки документів; створення авторитетного файлу «Індивідуальні автори» в автоматизованій бібліотечно-інформаційній системі «ІРБІС 64».

На останньому етапі конференції для представників територіального об’єднання пройшов науково-практичний семінар, робота якого включала звітування, дискусії, обмін досвідом, практичні поради та індивідуальні консультації.

Організація та проведення таких конференцій, семінарів та стажувань сприяє обміну досвідом, створює умови для здобуття практичних навичок роботи з новими інформаційними технологіями та популяризує сучасні бібліотечні послуги.

Ірина Гейзе – методист бібліотеки.

LiveZilla Live Chat Software