29 | 03 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 12 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

СНІД – смертельна загроза людству

09.12.2014 р.

img 2533Всесвітній день боротьби зі СНІДом вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Як відомо, СНІД (синдром набутого імунодефіциту) – одна із найважливіших проблем, з якою людство вперше стикнулося у ХХ ст. і ввійшло у ХХІ ст. Стрімко зростає інфікованих, хворих і інфікованих від СНІДу людей. Про СНІД уже багато відомо, але щодня з’являється нова інформація. Водночас накопичено певний багаж знань, використання яких допоможе якщо не припинити поширення хвороби, то хоча б cтримати його.

2 грудня на технологічному факультеті бібліотекарем Кіщенко Галиною Вікторівною, за підтримки доцента кафедри годівлі тварин та технології кормів, кандидата сільськогосподарських наук Лавринюк Оксани Олександрівни, було проведено виховну годину на тему «СНІД – смертельна загроза людству». Метою цього заходу було надати студентам відомості про ВІЛ та СНІД, історію виникнення та шляхи передачі; формувати у молодого покоління прагнення займати активну життєву позицію, вести здоровий спосіб життя; формувати толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих. Захід розпочався анкетуванням, за результатами якого було зроблено висновок, що молодь обізнана в цьому питанні. Студенти переглянули фрагменти відеофільмів про обережне поводження в сучасному соціумі та отримали відповіді на запитання, що їх хвилювали.

Сподіваємося, що проведення подібних заходів допоможе усвідомити всю небезпеку, яку несе це захворювання, і зробити все можливе, щоб уберегти себе та своїх близьких від цієї страшної хвороби.

Бібліотекар Кіщенко Г. В.

LiveZilla Live Chat Software