19 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 68 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Ліна Костенко: «Жінка як музика: її можна любити, навіть не дуже розуміючи»

23.03.2015 р.

uz8qhssbom4«І якби на те моя воля,
написала б я скрізь курсивами:
Так багато на світі горя,
люди, будьте взаємно красивими!»

19 березня святкує свій 85-й День народження геніальна українська жінка Ліна Костенко.

Цього дня у стінах Житомирської обласної бібліотеки для юнацтва відбулося засідання поетичного салону «Моя поезія – моя жіноча доля».

Працівники бібліотеки організували приємну зустріч, яка супроводжувалася декламуванням поезії та переглядом відеоматеріалів. Гості поетичного салону науковець Житомирського краєзнавчого музею Людмила Журавська та лауреат Міжнародного фестивалю «Мі-сі-соль» Валентина Знаменкіна зуміли донести до студентів Житомирського будівельного коледжу, Житомирського національного агроекологічного університету та студентів ЖВПТУ-інтернату поетичне, філософсько-глибоке, величне, духовне слово Ліни Василівни.

Ліна Костенко – перлина сучасної української літератури. Її твори не лише цікаві та влучні, а й глибоко актуальні. Уже багато років вона залишається справжнім борцем з неправдою, показовістю, пристосуванством, а зброя її – твори. Вона вміє «зачепити», змусити думати, мріяти та діяти. Вірші Ліни Костенко перекладені англійською, білоруською, естонською, італійською, німецькою, словацькою та французькою мовами.

Рядки її поезій популярні серед молоді і часто звучать у соцмережах, проте, на жаль, не кожен знає, хто насправді є їх автором.

Поезія Ліни Костенко – це музика слова. Пристрасна і велична. Музика в поезії Ліни Костенко – це душа. Безмежна і непізнанна. Музика і поезія Ліни Костенко – це два космоси. І кожен – неосяжний.

Світлана Багрова, завідувач відділу
обслуговування науковою літературою.
Фото Вадима Бугайова.

LiveZilla Live Chat Software