25 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 14 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

День Європи в ЖНАЕУ: з вірою в європейське майбутнє України

20.05.2019 р.

EU 2019Святкування Дня Європи в ЖНАЕУ, започатковане минулого року за ініціативи кафедри міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції, вже стало доброю традицією. У сонячний день 17 травня засвідчити свою прихильність до європейського вибору України та відсвяткувати День Європи зібралися студенти, викладачі, працівники університету та й просто зацікавлені перехожі. Цьогоріч масштаб свята вийшов за межі території внутрішнього подвір’я університету – локацію святкування було розташовано на Старому бульварі. Тож відчути драйв святково дійства, зарядитися позитивом та отримати цікаву інформацію про країни ЄС могли усі житомиряни та гості міста.

День Європи в ЖНАЕУ видався яскравим і незабутнім. Зі святом присутніх привітали ректор університету Олег Скидан та завідувач кафедри міжнародних відносин та європейської інтеграції Тетяна Зінчук. Насичена концертна програма, цікаві презентації, вітання студентів, що перебувають за кордоном, – усе створювало святковий настрій. А любителів фотографуватися організатори свята порадували яскравими тематичними фотозонами. Тож у кожного з присутніх на святі з’явилася чудова нагода оновити фото профілю у соцмережах та поділитися новими яскравими світлинами із хештегом #деньЄвропивЖНАЕУ.
День Європи став приводом зібратися й згадати, що ми рухаємося у правильному напрямку, адже головне завдання України – показати усьому світу, що ми – нація, яка дійсно вміє і хоче бути демократичною та орієнтується на європейські цінності, які для українців є пріоритетом та дороговказом у бурхливому океані міжнародної політики.

Також у рамках святкування Дня Європи у Житомирі здійснив зупинку «Євробус», який мандрує містами України задля поширення інформації про співпрацю України та Європейського Союзу. Поблизу Житомирського національного агроекологічного університету «Євробус» розгорнув майданчик для усіх, хто прагне дізнатися нову інформацію про асоціацію з ЄС та можливості, які відкриває ця угода для молоді, бізнесу, суспільства, органів влади та всього населення. Також у рамках цього проекту в Інформаційному центрі ЄС (ЖНАЕУ) відбулося два інформаційні семінари: «Європейський успіх малого та середнього бізнесу» та «Сильні інституції – успішна країна».

Семінари відвідали представники університетів, громадських організацій, а також керівники середнього та малого бізнесу. Запрошені спікери, зокрема представник сектору «Єднання», детально розповіли про різноманітні аспекти своєї роботи. Організація «Єднання» є платформою розвитку громадського суспільства, на її базі проводяться щомісячні вебінари, що стосуються побудови бізнесу, звітування, фінансової стабільності. Також на семінарі була присутня аналітик офісу із просування експорту України при Мінекономрозвитку – державному офісі, у якому надається допомога українським виробникам зі знаходження партнерів з-за кордону. Спікер надала інформацію про мережу Enterprise Europe Network (пошук партнерів). Усі зацікавлені цією темою можуть створити профілі, після чого найближчим часом їхня заявка буде розглянута.

Проект «ЄврОбус» робить усе можливе для просування інформації про партнерство України та ЄС і має на меті створити платформу та залучити різні зацікавлені сторони до відкритого діалогу про переваги та виклики Угоди про асоціацію й упровадження зони вільної торгівлі з ЄС в Україні.

LiveZilla Live Chat Software