24 | 04 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 13 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Художня виставка «Великдень об’єднує»

23.04.2014 р.

DSC 0048Свято Господнього Воскресіння в нашому університеті відзначили урочисто: відбувся захід «Великодні дзвони» та художня виставка «Великдень об’єднує», розміщена в холі університету. На виставці серед студентів та співробітників навчального закладу творчі фантазії на Пасхальну тематику презентували також і працівники бібліотеки. Відомо, що в Україні Великдень тісно пов'язаний з різноманітними народними традиціями, а, зокрема, випіканням пасок та фарбуванням яєць, вишивками для прикрашання святкового столу чи покуття, виготовленням вишитих ікон з ниток чи бісеру. Тому на нашому виставковому столі були вишиті серветки (техніка хрестиком, автор – Сталідзанс Лайма) та ікона Божої Матері з бісеру (автор – Сливко Наталія), а також рушники – діло рук бабусі однієї з наших співробітниць, а саме Кравченко Надії Петрівни, котра проживала в селі Рижани Володарсько-Волинського району Житомирської області і залишила по собі значний «вишиваний спадок».


В сучасній українській культурі виникає та розвивається багато нових цікавих способів створення святкової Пасхальної атмосфери. Хіба не приємно отримати звичайну листівку на Великдень? Звичайну, та не зовсім, адже зроблену кимось власноруч, з любов’ю та натхненням. Таким рукоділлям захоплюється наша колега – Лайма Сталідзанс, тому на виставці можна було побачити її Великодні листівки ручної роботи, а також оригінальний святковий декор.

На своєму «Великодньому столі» ми не обмежилися творами власного виробництва, але презентували також деякі кращі роботи студії «Народне мистецтво» Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді – це писанки, мотанки, декорації зі шкіри тощо. А в’язані роботи, демонстровані на виставці, підготували діти з вадами зору зі спецшколи-інтернату №11 спільно з Сестрами Францисканками Служебницями Хреста, котрі саме й навчають вихованців інтернату цьому рукоділлю.

Дякуємо усім, хто долучився до оформлення нашого «бібліотечного столу» на художній виставці «Великдень об’єднує»!

Бібліотекар Марія Симон

LiveZilla Live Chat Software