28 | 03 | 2024
Головне меню
Авторизація

Зараз на сайті

Зараз 19 гостей і жодного зареєстрованого користувача на сайті

  • new
  • new

Безкоштовний доступ до електронних ресурсів у межах проєкту Research4Life

26.04.2022 р.

R4LПрагнучи надати підтримку науковій спільноті України в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала РФ, міжнародні видавництва наукової літератури відкрили українським вченим до кінця 2022 року безкоштовний доступ до повнотекстових електронних ресурсів в межах проєкту Research4Life. Доступ до електронних колекцій книг та журналів відкрили, зокрема, такі великі видавничі компанії як Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing та ін.

Research4Life – проєкт, організований у форматі державно-приватного партнерства Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), Програмою ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), Міжнародною організацією праці (МОП), Корнельським і Єльським університетами, а також Міжнародною асоціацією науково-технічних і медичних видавців.

Від 2002 року в межах проєкту понад 10,5 тис. установ із більш як 125 країн, що розвиваються, отримали онлайн-доступ до академічної та професійної рецензованої наукової літератури.

У межах платформи Research4Life забезпечується доступ до більше ніж 154 тис. наукових журналів і книг від понад 200 видавців з усього світу. Платформа складається з 5 колекцій літератури:

Hinari (дослідження в галузі біології та медицини): https://portal.research4life.org/

AGORA (дослідження в галузі сільського господарства): https://agora.research4life.org/

OARE (дослідження навколишнього середовища): https://portal.research4life.org/

ARDI (доступ до науково-технічної інформації): https://ardi.research4life.org/

GOALI (дослідження в галузі права та соціальних наук): https://portal.research4life.org/

Доступ до ресурсів платформи Research4Life забезпечений з будь-якого ПК бібліотеки Поліського національного університету. Для отримання доступу зверніться до відповідального за ваш факультет бібліотекаря або у 41 каб. (електронна читальна зала).

Обмеження щодо використання ресурсу:

1. Заборонено поширювати та/або передавати третім особам логін та пароль доступу до ресурсу.

2. Дозволено завантаження та збереження статей або розділів обсягом, що не перевищує 15% номера журналу або книги, виключно з метою освіти, навчання та приватного дослідження. Заборонено завантаження повних випусків журналів або книг.

3. Заборонено комерційне використання результатів досліджень та передачу документів третім особам.

У разі недотримання вказаних у ліцензійній угоді вимог доступ до ресурсу буде припинено для усієї установи.

Повний перелік ресурсів, до яких надано доступ, можна переглянути за посиланням bit.ly/36SnPG9, зазначивши у відповідних полях назву країни та тип установи.

 

LiveZilla Live Chat Software